Werken aan Talent

Het is altijd weer bijzonder het unieke talent van iedere jongere te ontdekken. Zodra het talent voorop komt te staan gaan jongeren groeien en hun eigen plek in de samenleving ontdekken. 24Aktief stimuleert dit proces met oog voor de omgeving van jongeren, hun vaardigheden en hun mindset.

Omgeving

We werken met jou eraan, dat je positieve relaties hebt met de mensen om je heen, zowel op school als in de wijk en op onze activiteiten.

Buddies en rolmodellen

Wij werken met jou aan vaardigheden, die jouw kans op meedoen vergroten, zoals vaardigheden voor studeren, solliciteren, plannen en organiseren, zelfmotivatie, opkomen voor jezelf en conflictvaardigheden.

Mindset

Je bent benieuwd naar anderen en andere ideeën, je staat open voor wat op je pad komt, je ziet andere ideeën en opvattingen als een vat vol mogelijkheden, je gaat uit van 1+1=3, en je ziet samendoen als meerwaarde. Dat is de uitdaging.

Vrijwilligers en
stagiaires

Wil jij als rolmodel of buddy bij ons werken aan jouw talent en dat van anderen? Volg jij MBO of HBO? Wij bieden jaarlijks meerdere stageplekken.

Vaardigheden

Buddies en rolmodellen kunnen een bijzondere rol spelen in het groeiproces van jongeren. Een buddy loopt met je mee, ziet wat je meemaakt en ervaart voor welke dilemma’s je komt te staan. Doordat de buddy naast je staat, ziet hij/zij dingen vanuit een ander perspectief. Zo worden dingen anders gewaardeerd en worden oplossingen gezien, die je misschien niet zelf had bedacht.

Een rolmodel is iemand die qua leeftijd of ervaring dicht bij je staat, zich goed kan inleven, en heeft laten zien keuzes te kunnen maken die effectief zijn. Een rolmodel geeft je zo de kans jezelf te spiegelen en kanten van jezelf te zien, waar je wellicht verder wil groeien.