De buurt

De buurt waar jongeren opgroeien en zich ontwikkelen.

Samen met jongeren en ouders werken we aan een kansrijke buurt voor jongeren. Door dichtbij te zijn maken we de drempel om te vragen en initiatief te nemen lager.

Initiatieven van
jongeren

Wat dacht je van het jongerencafé? Er wordt gedart, gekaart, gegamed en bijgepraat. Of misschien ben jij meer van buitenactie of sportactiviteiten?

Initiatieven van
ouders

Wat vindt u belangrijk voor jongeren in de buurt? Wat wilt u graag in de buurt zien? Hoe kan je elkaar versterken? Door elkaar te kennen en te kunnen vinden kunnen we met elkaar een mooie omgeving voor jongeren bouwen.

Bouwen aan een kansrijke omgeving voor jongeren

Als buurtbewoner kom je elkaar tegen in de winkel, bij het maken van een ommetje, het uitlaten van de hond, of op het schoolplein. Je vangt elkaars kinderen op. Je vormt elkaars omgeving en bent zo verbonden met elkaar. Die verbondenheid is de kracht van de buurt.

Het buurtouderinitiatief is een nieuwe vorm om samen iets te betekenen voor de buurt. We bundelen de kracht van bewoners, gemeente, Veens Welzijn en het jongerenwerk. Zo willen we met elkaar van de buurt een omgeving maken waar jongeren zich maximaal kunnen ontwikkelen.

Met elkaar kunnen we kansen vergroten. bijv. door netwerken te versterken, dialoog te stimuleren, samen initiatieven te nemen en mensen er bij te halen die ons verder kunnen helpen. Dit najaar gaan we van start in de buurt noordoost oost.